Ridis – Päihdekuntoutusta rauhallisessa ja kauniissa maalaismiljöössä.

asiakkaille

HOITOON HAKEUDUTAAN OMAN KUNNAN PÄIHDEPALVELUIDEN KAUTTA. LISÄTIETOA SAAT MM. KOTIKUNTASI PÄIHDEPOLIKLINIKALTA, TERVEYSKESKUKSESTA, A-KLINIKALTA, SOSIAALITOIMISTOSTA TAI TYÖTERVEYSHUOLLOSTA. HOITOJAKSO SOVITAAN OMAN KUNNAN LÄHETTÄVÄN TAHON JA RIDIKSEN HENKILÖKUNNAN VÄLILLÄ.

YLEISTÄ INFOA HOITOON TULEVILLE

Tullessa asiakkaan vastaanottaa henkilökunta ja he yhdessä katsovat henkilölle soveltuvimman yhteisön.

Asiakkaat asuvat soluasunnoissa yhden tai kahden hengen huoneissa pääsääntöisesti omassa yhteisössään.

Tultaessa puhalletaan alkometriin ja annetaan pyydettäessä virtsaseula. Näin toimitaan aina myös sovittujen asiointikäyntien jälkeen, sekä aika-ajoin pistokokeilla.

Laitosalueella on kanttiini, josta voi ostaa makeisia ja muuta pikkupurtavaa sekä hygieniatarvikkeita, postimerkkejä ym. Huom. Maksuvälineenä käy vain käteinen.

Laitosalueemme koostuu useista rakennuksista ja asiakkaat kulkevat päivän aikana useammankin kerran ulkotiloissa.

Meille tullessasi ota mahdollisuuksiesi mukaan itsellesi henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet, ulkoilu ja urheiluvaatteet. Asiakkaiden käytössä on pesukone vaatehuoltoa varten. Liinavaatteet ja pyyhkeet tulevat talon puolesta. Kannettavat tietokoneet, tabletit ja muut laitteet on sallittuja. Näiden käytössä toivomme kuitenkin huomioimaan myös muut asiakkaat. Huomioithan, että musiikkia kuunnellessa on sinulla mukana myös kuulokkeet. 

Älä ota mukaan terä- ym. aseita, päihteitä tai lisäravinteita.

Lähin pankkiautomaatti sijaitsee Hyvinkään keskustassa n. 13 kilometrin päässä ja sinne on mahdollista päästä laitoksen auton kyydissä enintään kerran viikossa. Kaupunkikyydille on mahdollisuus lähteä ensimmäisen viikon jälkeen.

Kuntoutusjakson aikana on mahdollista anoa asiointivapaata käytännön asioiden hoitoa varten. Asiointivapaiden tarkoitus on tukea ja edesauttaa kuntoutusta ja näin ollen ne toteutetaan sovitusti ja suunnitellusti. Asiointivapaalle on mahdollisuus lähteä ensimmäisen viikon jälkeen.

Laitoksessa on käytössä asiakaspuhelin, joka on tarkoitettu lähinnä virastoasioiden hoitoon.

Asiakkaan läheiset ovat tervetulleita vierailemaan päihdehoitokeskukseen, mutta aina selvinpäin ja vain henkilökunnan kanssa sovittuina aikoina. Erillisiä vierailuaikoja ei ole, mutta pääsääntöisesti vierailu on hyvä ajoittaa aikoihin, jolloin ei ole kuntoutusohjelman mukaista ohjattua toimintaa, käytännössä iltoihin ja viikonloppuihin. Läheisen tulisi aina ilmoittautua vastaanottoon heti tullessaan.

Vieroitushoidon aikana Kerkässä vierailut eivät ole sallittuja.

yhteisömme

Facebook & Instagram

seuraa meitä somessa