ridasjarven paihdehuolto katkaisu

Käytännön asioita

Mitä mukaan:

Päihdehoitokeskukseen tullessasi ota mukaan henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet; voit halutessasi myös tuoda omat sisä-, urheilu- ja ulkoiluvaatteet.  Asiakkaiden käytössä on pesukone vaatehuoltoa varten. Liinavaatteet ja pyyhkeet tulevat talon puolesta. Huomioithan, että musiikkia kuunnellessa on sinulla mukana myös kuulokkeet. Saat ottaa mukaasi myös tietokoneen tai muun vastaavan laitteen. Älä ota mukaan terä- ym. aseita, päihteitä, lisäravinteita tai energiajuomia.

Hyvä tietää:

Tultaessa kuntoutukseen ja aina palattaessa laitosalueelle puhalletaan alcometriin ja annetaan pyydettäessä virtsaseula.

Asiakkaat asuvat päihdehoitokeskuksessa soluasunnoissa yhden tai kahden hengen huoneissa pääsääntöisesti omissa yhteisöissään.

Tupakoida saa vain määrätyillä siihen osoitetuilla paikoilla. Tupakointi sisätiloissa on ehdottomasti kielletty.

Päihdehoitokeskuksessa on kanttiini, josta voi ostaa makeisia ja muuta pikkupurtavaa sekä hygieniatarvikkeita, postimerkkejä ym. Huom. Maksuvälineenä käy vain käteinen.

Asiointivapaat ja siviiliasioiden hoito:

Lähin pankkiautomaatti sijaitsee Hyvinkään keskustassa n. 10 kilometrin päässä ja sinne on mahdollista päästä laitoksen auton kyydissä enintään kerran viikossa. Kaupunkikyydille on mahdollisuus lähteä ensimmäisen viikon jälkeen.

Kuntoutusjakson aikana on mahdollista anoa asiointivapaata käytännön asioiden hoitoa varten. Asiointivapaiden tarkoitus on tukea ja edesauttaa kuntoutusta ja näin ollen ne toteutetaan sovitusti ja suunnitellusti. Asiointivapaalle on mahdollisuus lähteä ensimmäisen viikon jälkeen.

Laitoksessa on käytössä asiakaspuhelin, joka on tarkoitettu lähinnä virastoasioiden hoitoon. Oma matkapuhelin voi olla mukana, mutta sen käyttö ei saa häiritä muita asiakkaita tai henkilökuntaa.

HUOM! COVID-19 Tilanteen vuoksi asiointivapaat on toistaiseksi minimoitu vain todella välttämättömiin asioihin.

Vieraat

Asiakkaan läheiset ja omaiset ovat tervetulleita vierailemaan sovitusti päihdehoitokeskukseen selvin päin. Erillisiä vierailuaikoja ei, mutta pääsääntöisesti vierailu on hyvä ajoittaa aikoihin jolloin ei ole kuntoutusohjelman mukaista ohjattua toimintaa, käytännössä iltoihin ja viikonloppuihin.

Vieroitushoidon aikana Kerkässä vierailut eivät ole sallittuja.

HUOM! COVID-19 Tilanteen vuoksi vain henkilökunnan kanssa erikseen sovitut käynnit laitosalueella sallittuja. Vierailut on muuten toistaiseksi kielletty.