ridasjarven paihdehuolto katkaisu

Setri –kuntoutusyhteisö ikääntyneille:

Setriyhteisön kuntoutusohjelma on suunnattu ikääntyneille päihdekuntoutujille. Kuntoutusohjelmassa on huomioitu niin iän tuomat rajoitteet kuin mahdollisuudetkin. Setriyhteisön kuntoutusohjelma sisältää arkiaamuisin keskusteluryhmän, missä keskustelua virittävät aiheet päihderiippuvuudesta toipumisesta ja elämänhallinnasta. Keskustelun tukena käytetään toiminnallisia menetelmiä ja tehtäviä.

Kuntoutusohjelmaan sisältyy myös muutaman kerran viikossa ohjattua toimintaa tai liikuntaa, minkä tarkoituksena on vahvistaa kuntoutujien toimintakykyä ja omatoimisuutta. Toiminta suunnitellaan niin että kaikki Setriyhteisön jäsenet voivat siihen osallistua.

Tukea kuntoutuksen aikana

Osana kuntoutusohjelmaa toteutuvat tapaamiset oman sosiaaliohjaajan kanssa, joissa mahdollistuu elämäntilanteen yksilöllinen käsittely ja tuki käytännön asioiden hoitamisessa yhteistyössä kotikunnan työntekijöiden kanssa.

Lisäksi Setriyhteisössä toimii sairaanhoitaja sekä lähityöntekijä, joka tukee kuntoutujaa arjen toimissa ja askareissa kuntoutuksen aikana.